juni 18, 2020

Kickstart jouw herstart

Kickstart jouw herstart

  • Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)
  • uitstel van belastingbetaling
  • borgstelling van de overheid

Wij geven graag een aanvulling. Eentje met een positieve vibe om jou als ondernemer weer op weg te helpen in deze nieuwe realiteit. Hoe? Door van de herstart een kickstart te maken. Get it done! 

Afgelopen maandag heeft onze minister-president Rutte een eerlijk en helder verhaal gebracht over het coronavirus. Noodzakelijke maatregelen, met grote gevolgen om als ondernemer mee te dealen. Maar hoe dan? De overheid heeft al veel steunmaatregelen, zoals:

ANDERE OMSTANDIGHEDEN, ZELFDE SPEL

De Nederlandse maatregelen zijn – vooralsnog – minder ingrijpend dan de landen om ons heen. Maar zo voelt het nu niet.

Zeker voor ondernemers niet. De maatregelen hebben een dwingend karakter en dat brengt ondernemers uit balans. Als ondernemer wil je juist de regie in eigen hand houden en grip hebben op de omgeving. Hiermee beïnvloed je de omstandigheden zodat je doelen van je onderneming kunt realiseren. Het gevoel nu is dat die regie voeren niet meer mogelijk is. Houd vast aan de gedachte dat dat niet waar is. De omstandigheden zijn veranderd, maar vergeet niet dat het spel hetzelfde is. Claim je ondernemers-eigenwijsheid en houd het gas erop!

VAN HERSTART NAAR KICKSTART

Nederland is niet uniek, want ook in de rest van de wereld worden vergelijkbare maatregelen ingevoerd om het virus te beteugelen.
Waar we in Nederland wel uniek in zijn, is dat de restricties minder streng zijn en dat het een weloverwogen strategie is om niet het hele land op slot te gooien.

De positieve factor hierbij is dat er een nagenoeg level playing field ontstaat, omdat onze hele economie te maken heeft met deze “pauzerende” maatregelen. Grijp deze gelegenheid aan om nu al voor te sorteren op het creëren van een creatieve voorsprong; er komt immers een herstart aan. Het is aan jou om er een kickstart van te maken.

AANPASSEN ≠ OPGEVEN

Dat de omstandigheden veranderen, is een gegeven. Wat niet verandert, zijn de mensen die je in dienst hebt, de drive van die mensen en de producten en diensten die je levert. Je hebt nou eenmaal een aantal basis ingrediënten die jouw zaak eigen maken. Ook dat is een gegeven. Vergeet echter niet dat jij als ondernemer invloed hebt op het recept: jij draait aan de knoppen over hoe je jouw business samenstelt. De nieuwe omstandigheden kun je niet aan je bedrijf aanpassen, maar natuurlijk wel andersom. Je kan je bedrijfsrecept aanpassen aan de nieuwe omstandigheden.

STRIKE IS ER VOOR JOUW ONDERNEMING

Het coronavirus brengt een aantal onvoorziene omstandigheden met zich mee. Je hebt niet in de hand welke omstandigheden er op je af komen, maar wel hoe je er mee omgaat. Dus:

  • Wil jij je ondernemerseigenwijsheid reclaimen? Strike!
  • Wil jij van de aankomende herstart een kickstart maken? Strike!
  • Wil jij de focus terug bij het realiseren van je ondernemingsdoel? Strike!
  • Wil jij je bedrijfsrecept stroomlijnen naar de nieuwe situatie? Strike

Strike is gespecialiseerd in dit soort verandertrajecten bij ondernemingen. Deze expertise zetten we graag voor jou in. We komen niet alleen met een plan op maat voor jouw onderneming, maar we gaan het ook mét jou en jouw onderneming of afdeling samendoen! En als we het goed doen, maken we onszelf in no-time overbodig. Getting it done!

Nieuwsgierig? Neem contact met ons op!

  • By admin
  • By 18 juni 2020
  • Geen categorie